|

Martijn van Dam

Martijn van Dam procedeert namens Nederlandse en internationale cliënten op het gebied van ondernemingsrecht en financieel recht. Martijn behandelt enquêteprocedures bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam waarbij geschillen rondom en binnen rechtspersonen centraal staan. Martijn adviseert en procedeert ook op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid.

Verder behandelt Martijn geschillen op het gebied van het financiële aansprakelijkheidsrecht. Het gaat daarbij vooral om zogenoemde zorgplichtkwesties, waarbij Martijn optreedt tegen of voor financiële dienstverleners en aanbieders van financiële producten (banken, vermogensbeheerder en beleggingsadviseurs).

Binnen Lemstra Van der Korst maakt Martijn onder deel uit van het Class Action Team en is geregeld advocaat van partijen die opkomen voor collectieve belangen. Hij is onder meer betrokken bij de WCAM schikking ten behoeve van gedupeerden van DSB Bank N.V. en bij de procedure tegen Petrobras ten behoeve van gedupeerde beleggers.

Martijn publiceert regelmatig. Voordat hij begin 2011 bij Lemstra Van der Korst in dienst trad, werkte hij bij NautaDutilh. Hij maakte daar onderdeel uit van de praktijkgroep Corporate & Commercial Litigation. Martijn behaalde in februari 2009 cum laude zijn master Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (specialisatie Privaatrecht met een focus op het ondernemingsrecht). Martijn heeft de opleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht van de Grotius Academie succesvol afgerond.

Martijn is lid van de Vereniging Corporate Litigation, de Vereniging voor Financieel Recht en Association Internationale des Jeunes Avocats (AIJA).

Publicaties

Registratie rechtsgebieden
Martijn van Dam
Geboortejaar 1980
Opleiding Rijksuniversiteit Groningen
Functie Advocaat, partner
Beëdiging 2009
E-mail m.vandam@lvdk.com
Telefoon (kantoor) +31 (0)20 2050536
Telefoon (mobiel) +31 (0)6 23507057