Werken op fijn, licht kantoor op een mooie plek in Amsterdam Oud-Zuid. Met een persoonlijke en rustige werksfeer, goede arbeidsvoorwaarden en een zeer goed salaris (afhankelijk van je relevante werkervaring). Welkom bij Lemstra Van der Korst.

Ben jij iemand die:

  • bij voorkeur al werkervaring heeft binnen een litigation praktijk;
  • graag samenwerkt met onze twee andere secretaresses;
  • goed kan organiseren en proactief en secuur te werk gaat;
  • goed kan plannen, ook al loopt het, binnen kantooruren, soms allemaal net even anders;
  • het leuk vindt om cliënten en medewerkers persoonlijk te kennen;
  • 24-40 uur per week beschikbaar is;

En wil jij deel uitmaken van ons team van creatieve, flexibele en betrokken professionals en onze advocaten ondersteunen waar nodig?

Ons kantoor

Ons kleine en persoonlijke kantoor (18 advocaten) kenmerkt zich als een specialist op het vlak van de ondernemingsrechtelijke procespraktijk. De advocaten hebben ruime ervaring in het adviseren van nationale en internationale ondernemingen met als doel het voorkomen van nieuwe geschillen en het oplossen van bestaande geschillen.

De functie

Je houdt je bezig met alle voorkomende juridische secretariële werkzaamheden, maar ook facilitaire werkzaamheden. Je bewaakt de termijnen, leest processtukken na, beheert de agenda’s en voert contact met allerlei partijen zoals cliënten, rechtbank/hof, boekhouder en de deurwaarder. Je draagt er ook zorg voor dat facilitair alles goed loopt met contact met de gebouwbeheerder, inkoop, AH, etc.

De werkplek

Ons kantoor bevindt zich op een prachtige, groene en rustige plek in Amsterdam Oud-Zuid. Vanuit de kamer op de bel-etage naast de ingang heb je zicht op de voortuin, verwelkom je cliënten en komen de advocaten ’s ochtends even hallo zeggen. Je deelt de kamer met 2 collega’s. In de achtergelegen ontvangstruimte worden cliënten ontvangen en lunchen secretaresses en advocaten iedere middag samen.

Solliciteren

Stuur een e-mail met je C.V. en een korte motivatie aan i.wassenaar@lvdk.com.

Ali Kroon: geen landmeter of luchtverkeersleider, maar al bijna 50 jaar juridisch secretaresse.

Zoals volgens een verouderd gezegde achter iedere succesvolle man een sterke vrouw staat, staat achter iedere goede advocaat een goede secretaresse. De Deken zal er niet voor langskomen, maar Ali stelt al bijna 50 jaar advocaten in staat hun werk zo goed mogelijk te doen. Toch was dat nooit de bedoeling.

Op de middelbare school was Ali sterk in wiskunde en adviseerde de beroepstest om landmeter of luchtverkeersleider te worden. Zelfs na het afronden van een 1-jarige MEAO-opleiding was Ali met haar 16 lentes echter nog te jong om tot de opleidingen toegelaten te worden en begon ze met een tijdelijke baan Bayer om daarna al snel uit te komen bij het toenmalige Schut cs. (inmiddels opgegaan in DLA Piper). In een hechte samenwerking met Daan Schut, die het vak van advocaat aan Ali uitlegde, kreeg ze al snel plezier in het werk binnen een procespraktijk.

Alle processtukken en brieven werden nog gedicteerd, je leerde iedere zaak dus écht kennen”, aldus Ali. De inhoudelijke kant van haar vak bleef Ali boeien, “ook nu het dicteren verdwenen is en je iets minder bij de dossiers betrokken bent. Stukken nalezen, opstellen en indienen, termijnen bewaken, agendabeheer en contact met de cliënten zorgen ervoor dat je inhoudelijk actief en betrokken bent bij het werk. Je doet het echt samen”.

Samenwerken deed Ali ruim 35 jaren met Pieter van der Korst. Na 15 jaren samen bij Schut cs. vroeg hij Ali met hem mee te gaan naar Houthoff. 7 jaar later in 2010 vroeg hij Ali samen met hem en Ingmar Wassenaar, die Ali bij Houthoff al leerde kennen, de sprong in het diepe te maken en een nieuw kantoor op te zetten. “Natuurlijk vond ik dat spannend, maar het was ook een uitdaging. Het gaf de zelfstandigheid om allerlei processen zelfstandig vorm te geven. Toen we begonnen was er hier immers niks: geen intranet of dossier management systeem maar bijvoorbeeld ook geen kasten of frankeermachine, alleen het prachtige kantoorpand waar we nu nog steeds zitten.

Inmiddels zijn we met 3 secretaresses en 18 advocaten, maar de sfeer is nog steeds persoonlijk. Je kent elkaar, luncht samen en spreekt elkaar over meer dan alleen het werk. Dat vind ik fijn. En dat zal ik wel missen als ik volgend jaar met pensioen ga.

En of ik liever landmeter was geworden? Nee, het is goed zo. Hovenier had me daarentegen wel leuk geleken.”